Vervangende woonruimte voor vleermuizen


Steeds meer mensen isoleren hun woning. Hierdoor verbruiken zij minder energie en dat is gunstig voor het milieu en de eigen portemonnee. Maar voor vleermuizen is het isoleren van een huis vaak minder nieuws, omdat zij juist in spouwmuren en op zolders hun nesten bouwen. Gemeenten, bouwbedrijven en woningcorporaties hebben nu afgesproken om bij het isoleren van een woning een vervangende woonruimte voor dieren als de vleermuis te bieden, schrijft Trouw. Zo kan er bijvoorbeeld een nestkast worden geplaatst, waar de vleermuizen een nieuw onderkomen kunnen vinden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).