16-jarige Zuid-Afrikaanse ontwikkelt aquaponics-systeem


Een 16-jarige scholiere uit Zuid-Afrika heeft een eenvoudig systeem ontwikkeld om met weinig water veel voedsel te genereren. In een reportage van Deutsche Welle is te zien hoe zij het kweken van vis combineert met het verbouwen van groente in water. De gewassen voeden zich met het water dat uit de vistanks komt. Tegelijkertijd zorgen de planten ervoor dat dit water gefilterd wordt en opnieuw kan worden gebruikt in de vistanks. De tiener hoopt haar systeem ook naar gebieden te kunnen brengen waar middelen en water zijn.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).