‘Appen’ voor ouderen


Appen met je oma die niet overweg kan met een smartphone. Appeenoma is een combinatie van online en offline communicatie. Het idee is ontwikkeld door de Universiteit Twente en bedoeld om het contact tussen jongeren en ouderen makkelijker te maken. Appeenoma ziet eruit als een oude kast met een brievenbus. Jongeren kunnen ouderen een app sturen, die dan in briefvorm uit het apparaat komt rollen. En andersom werkt het ook: opa of oma kan een brief in de bus stoppen, waarna het systeem deze omzet in een appbericht voor het kleinkind. De reacties van opa’s en oma’s zijn tot nu toe erg enthousiast.

Lees meer via NOG.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).