Boliviaanse vrouwen strijden tegen klimaatverandering


Boliviaanse vrouwen kunnen een belangrijke rol spelen in het veiligstellen van de voedselzekerheid. Volgens Al Jazeera ervaren met name landbouwgemeenschappen grote problemen door extreme droogte en overstromingen. Traditioneel hebben de vrouwen weinig inspraak in de besluitvorming in deze gemeenschappen. Hulporganisaties willen een einde maken aan deze ongelijkheid en helpen vrouwen een grotere rol in hun dorp te spelen. De ngo’s leren hen hoe ze op klimaatverandering kunnen inspelen. Dit moet zorgen voor stabielere oogsten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).