‘Buggytours’ Vlaamse musea


Rondleidingen voor peuters én hun ouders – diverse Vlaamse musea proberen met zogenaamde ‘buggytours’ ook jonge gezinnen aan te trekken. Vaak vinden ouders het onpraktisch om met hun peuter naar een museum te gaan, bijvoorbeeld omdat het kind zich er verveelt of drukte maakt. Deze krokusvakantie worden er daarom speciale programma’s georganiseerd, zo meldt De Standaard. Terwijl de ouders luisteren naar een gids, zijn de kinderen in de weer met puzzels of kruiptunnels. Naast het wegnemen van drempels voor de ouders, moet het project er ook voor zorgen dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met het museum.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).