China bestrijdt luchtvervuiling met succes


Op nationaal niveau succesvol zijn in de bestrijding van luchtvervuiling. China bewijst dat het kan, zo schrijft The Guardian. Vorig jaar werd een record gevestigd, waarbij de luchtkwaliteit op meer dan 200 dagen ruim voldoende was. 5 jaar geleden was dat op maar 50 dagen het geval. Inwoners van grote steden zoals Peking en Shanghai hebben veel minder last van smog, wat een positief effect heeft op de volksgezondheid. De spectaculaire verbetering is te danken aan het aanpakken van vervuilende industrie en vervoer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).