De simpelste manier om meer te onthouden


Stel, je hebt morgen een tentamen en je bent al de hele dag aan het stampen. Hoe zorg je ervoor dat al die informatie de volgende dag nog in je hoofd zit? De BBC schrijft over de eenvoudigste oplossing. Je kunt je geheugen namelijk een boost geven door af en toe een kwartier niets te doen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Belangrijk is dan wel dat je ook letterlijk ‘niets’ doet: dus niet even boodschappen doen, of een kwartiertje tv kijken. Hoe minder prikkels, hoe beter de hersenen nieuwe informatie op kunnen slaan. De methode zou ook werken bij mensen in een vroeg stadium van Alzheimer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).