Design tegen wateroverlast


Hoe moeten stadsontwerpen zich aanpassen aan klimaatverandering? Jólan van der Wiel onderzoekt het met zijn ontwerpen. Volgens de designer zal klimaatverandering ertoe leiden dat er in de toekomst veel heftige regenbuien plaatsvinden. Hij laat zich inspireren door de manier waarop regenwouden grote waterstromen afvoeren. Zo ontwikkelde hij een stadsbankje zo is ontworpen dat het waterdruppels kan opnemen, om deze op een later moment weer los te laten. Zo komt niet al het water tegelijkertijd in de bodem terecht.

Lees meer via Trouw.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).