Een vreemde taal leren terwijl je slaapt


Een vreemde taal leren in je slaap – het lijkt onwerkelijk, maar volgens onderzoekers van de UvA is het mogelijk. Dat schrijft Het Parool. In onze slaap beleven we korte oplevingen van de hersenactiviteit. Informatie die we tijdens deze momenten horen, kunnen we deels onthouden. Zo lieten onderzoekers deelnemers voor het slapengaan Deense woordjes leren. In hun slaap kregen zij een deel van de geleerde woordjes nog eens te horen. Wat blijkt? De volgende dag wisten zij zich de woordjes die in hun slaap werden herhaald beter te herinneren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).