Eerste Indiase straaljagerpilote


De 24-jarige Avani Chaturvedi is de eerste vrouw in India die een straaljager heeft bestuurd. Tot voor kort was het voor vrouwen niet toegestaan om straaljagerpiloot te worden. Nadat de opleiding voor vrouwen werd opgesteld, was Avani een van de eersten die werd toegelaten. Nu doorbreekt zij opnieuw een barrière door een half uur te vliegen in een gevechtsvliegtuig. In een interview met de BBC zegt een woordvoerder dat de luchtmacht er alles aan wil doen om gelijke kansen voor mannen en vrouwen te creëren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).