Eerste transgender in Australian Football


Een mijlpaal voor transgenders in Australië. Voor het eerst mag namelijk een transgendervrouw deelnemen aan de Australian Football League. De sport, die lijkt op rugby en American Football, is de populairste tv-sport van het land. Voor haar transitie kwam Hannah Mouncey uit voor het nationale handbal-team. Als vrouw wil zij nu Australian Football beoefenen. De bond heeft daar inmiddels toestemming voor gegeven, meldt de BBC. Voorlopig gaat het om een uitzondering. De sportbond is nog bezig met het opstellen van beleid voor transgender sporters.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).