Energie uit afval in Addis Abeba


Energie uit afval – Ethiopië maakt er werk van. In Afrika trekken steeds meer mensen naar de stad. Dit zorgt zowel voor een groeiende vraag naar energie als voor een toename van de hoeveelheid afval. In Addis Abeba staat nu een fabriek die afval omzet in energie. Het is de bedoeling dat de installatie zo’n driekwart van het door de stad geproduceerde afval verwerkt tot elektriciteit. Naast energie moet de fabriek ook zorgen voor honderden nieuwe banen.

Bekijk de reportage via BBC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).