Europa wil wereldwijd verbod dierproeven


Europa zet zich in voor een wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica, zo meldt het Algemeen Dagblad. In de EU mag cosmetica al niet meer op dieren worden getest. Sinds 2013 mag ook met dierproeven ontwikkelde cosmetica van buiten de EU niet meer worden verkocht. 90 procent van de bevolking wil nu dat Brussel het verbod uitbreidt. De milieucommissie van het Parlement wil dit bereiken via de Verenigde Naties en door strikte regels in handelsverdragen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).