Gratis OV moet luchtvervuiling Brussel terugdringen


Brusselaars mogen binnenkort gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en deelfietsdiensten op dagen met veel luchtvervuiling. Vanaf de zomer kunnen mensen zonder kaartje gebruik maken van metro’s, bussen en trams zodra het fijnstofgehalte twee dagen achter elkaar te hoog is. Volgens The Guardian is het een van de maatregelen die de Belgische hoofdstad wil nemen om te kunnen voldoen aan de EU-richtlijnen voor schone lucht. Naast gratis ov hoopt de stad dit te bereiken met onder andere autovrije straten, snelheidsbeperkingen en een verbod op houtkachels.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).