Hardlopen en zwerfvuil opruimen tegelijk


Werken aan je conditie, terwijl je zwerfvuil opraapt van de grond. In Zweden is het de afgelopen maanden een ware hype geworden, zo schrijft De Standaard. De bedenkers noemen het plogging: een samentrekking van jogging en plocka, het Zweedse woord voor oprapen. Elke keer dat je iets opraapt, maak je een squat en dat is extra training voor de benen en het middenrif. De trend is intussen ook naar andere landen overgewaaid. Zo is er in Frankrijk een plogging-groep ontstaan die Parijs wil opruimen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).