Hersenimplantaat verbetert geheugen


Het geheugen verbeteren door een chip in de hersenen te implanteren. Klinkt als sciencefiction, maar het is Amerikaanse wetenschappers nu gelukt. The New York Times schrijft over een pacemaker-achtig apparaat, dat hersengebieden kan stimuleren. Het implantaat is in staat om zelf vast te stellen wanneer de hersenen normaal functioneren, en op welk moment ze moeite hebben met het verwerken van informatie. In tests bleken proefpersonen veel beter in staat om een lijst woorden te onthouden. Het apparaatje kan een uitkomst zijn voor mensen die lijden aan geheugenverlies.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).