Indiase theeproductie vaker organisch


Theeproductie zonder bestrijdingsmiddelen. Organische plantages zijn in opkomst in Assam, de grootste thee-regio van India, zo schrijft NPR. In een reportage volgen zij theeboer Tenzing. Hij is een van de voortrekkers en probeert ook anderen ervan te overtuigen om over te schakelen op organische productie. Volgens Tenzing hebben zo’n 20 duizend boeren dit inmiddels gedaan. Op zijn eigen plantage laat hij de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk intact. In het gebied daar omheen hebben olifanten, vogels en bloemen vrij spel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).