Initiatief zet vergeten vis op de kaart


Weleens gehoord van de steenbolk, de schar of de grauwe poon? Waarschijnlijk niet, dit zijn namelijk de ‘vergeten vissen’ van de Noordzee. Maar wanneer gevist wordt op bijvoorbeeld tong of schol belanden deze vissen vaak per ongeluk in het net. In Nederland zijn deze onbekende soorten niet populair, waardoor veel van de bijvangst verloren gaat. Anke Kampschreur van Extra Catchy wil vergeten vissen op de kaart zetten. Door er visburgers van te maken hoopt ze de vraag naar vergeten vis te stimuleren en beter gebruik te maken van bijvangst.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).