Keniaans tv-programma maakt landbouw hip


‘Don’t lose the plot’ – zo heet het tv-programma dat jonge Kenianen enthousiast wil maken voor een toekomst als boer. In de serie hebben 4 deelnemers een stukje grond gekregen, waarop zij een zo hoog mogelijke opbrengst moeten realiseren. Hierbij maken ze gebruik van online platforms en mobiele apps. Kenia is economisch erg afhankelijk van de landbouw. Maar volgens Deutsche Welle kampt de sector met een imagoprobleem – boer wordt gezien als een beroep voor oude mannen. Met de reality-serie hopen de makers duidelijk te maken dat moderne landbouw allesbehalve ouderwets is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).