Loterij steuntje in de rug om te sporten


Een loterij als steuntje in de rug om te gaan sporten. Het zou wel eens kunnen werken. Onlangs werd een proef gehouden onder 163 mensen met overgewicht. Zij committeerden zich aan het doel om een half jaar lang twee keer per week naar de sportschool te gaan. Een deel van hen deed mee aan een speciale wekelijkse loterij, waarin de winnaars de prijs alleen mochten houden als ze hun beweegdoel hadden gehaald. Zij bleken vaker trouw te sporten dan de controlegroep die niet meedeed aan de loterij. Het idee om de prijs door eigen toedoen mis te lopen, zou voldoende motivatie geven om in beweging te komen.

Lees meer via NationaleZorggids.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).