Meer aandacht voor ethiek in computeronderwijs


De manier waarop we technologie inzetten heeft grote maatschappelijke gevolgen. Denk aan nepnieuws of Facebook, of de risico’s van autonome auto’s. Volgens The New York Times is er in de computertechnologie nog nauwelijks aandacht voor ethische vragen. Daar wil een aantal Amerikaanse universiteiten nu verandering in brengen. Onder andere Harvard, Stanford en MIT gaan een vak aanbieden over ethische vraagstukken bij de inzet van kunstmatige intelligentie. Dit moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars meer oog krijgen voor de potentiële gevaren van hun producten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).