Miljoen mensen controleert huid met behulp van een app


Een verdacht plekje op je huid controleren met behulp van een app – steeds meer mensen doen dat. Dat schrijft de site Bright. De Nederlandse app SkinVision heeft al meer dan een miljoen gebruikers. Met het programma kunnen mensen een foto laten controleren op tekenen van huidkanker. De app maakt hiervoor gebruik van een database van miljoenen foto’s. Wanneer er aanleiding is, krijgen gebruikers advies om naar de huidarts te gaan. Volgens de ontwikkelaar heeft de app inmiddels al 15 duizend huidkankerplekken in een vroeg stadium weten op te sporen. Het tijdig vaststellen van de ziekte kan de kans op genezing vergroten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).