Nieuwe app helpt schilderijen te begrijpen


Hoe gaat een schilder als Picasso precies te werk? Met dank aan een nieuwe methode is nu exact te achterhalen hoe een schilderij tot stand is gekomen. Afhankelijk van de kleur verschilt de chemische samenstelling van verf. Door de aanwezigheid van stoffen als ijzer en chromium in kaart te brengen, kan nauwkeurig worden vastgesteld welke penseelstreken er zijn aangebracht. Zo werd bijvoorbeeld ontdekt dat Picasso een heuvellandschap heeft overgeschilderd tot een portret van een vrouw. Dezelfde techniek wordt ook gebruikt om te achterhalen waar en wanneer bronzen beelden zijn gegoten.

Lees meer via NewYorkTimes.com.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).