Noorwegen investeert miljoenen in zadenbank


Er komt meer bescherming voor de 900 duizend zaden die worden bewaard in de Wereldzadenbank op Spitsbergen. De Noorse overheid heeft namelijk aangekondigd miljoenen te investeren in de verbetering van de bunker, waarin de zaden worden bewaard. Dat meldt Al Jazeera. Dit geld zal onder meer worden gebruikt voor het waterdicht maken van de ingang. De Wereldzadenbank is tien jaar geleden opgericht en verzamelt zaden van plantenrassen uit de hele wereld. De opslag moet voorkomen dat bepaalde gewassen na bijvoorbeeld een natuurramp verloren gaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).