Surfen helpt kinderen met sociale achterstand


Voor kinderen met een leer- of ontwikkelingsachterstand is het moeilijker om contact te leggen. Daardoor voelen ze zich vaak niet thuis bij een reguliere sportclub. En dat terwijl dit juist plekken zijn waar kinderen met anderen leren omgaan. Volgens psychomotorisch therapeut Veerle Siebinga kan haar initiatief Surf&Durf een oplossing bieden. Kinderen krijgen er één-op-één surfles van een therapeut. Zo kunnen zij meer zelfvertrouwen opbouwen. Tijdens groepslessen leren zij ook samen te werken met surfende leeftijdsgenoten.

Lees meer via Maex.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).