The Great Bubble Barrier vangt plastic in rivieren


Een scherm van luchtbellen in de rivier kan voorkomen dat kilo’s plastic afval in de oceaan belanden. Dat stelt Francis Zoet van The Great Bubble Barrier. Het Nederlandse initiatief heeft een methode bedacht om plastic tegen te houden, zonder daarbij vissen of scheepvaart te hinderen. Het plaatst een buis in de rivier waarmee lucht in het water wordt gepompt. Zo ontstaat een scherm van luchtbellen. Tijdens een test in de IJssel kon op deze manier 80 procent van het afval worden afgevangen. Om één Great Bubble Barrier te realiseren is zo’n 100 duizend euro nodig. Het initiatief is inmiddels een crowdfundcampagne gestart om dit bij elkaar te brengen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).