Voetgangersvriendelijkheid helpt tegen hart- en vaatziekten


Er blijkt een sterk verband te bestaan tussen de voetgangersvriendelijkheid van een wijk en de gezondheid van de bewoners. Dat schrijft The Guardian op basis van Brits onderzoek. Daarin is gekeken naar verschillende factoren die bepalen hoe makkelijk het is om je binnen een wijk te voet te verplaatsen. In steden met veel ruimte voor voetgangers bleken de inwoners veel minder last te hebben van gezondheidsklachten als een hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).