VR helpt mensen met psychose


De straat weer op durven dankzij virtual reality. Mensen met een psychotische stoornis hebben veel last van extreme angsten en een vertekend wereldbeeld. Hierdoor durven zij soms de deur niet meer uit. Een bezoek aan de supermarkt kan dan al lastig zijn. Therapie met behulp van een virtual reality bril kan deze mensen helpen, zo meldt de site Bright. Met de bril kunnen mensen virtueel boodschappen doen. Zo kunnen zij onder begeleiding van een therapeut hun angst onder ogen zien en deze overwinnen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).