Zeewier kan schelpdieren redden


Schelpdieren hebben veel last van klimaatverandering. De oceaan neemt namelijk veel uitgestoten koolstof op, en dit verhoogt de zuurtegraad van het zeewater. Dit leidt onder meer tot lagere oogsten op oesterkwekerijen, zo schrijft NPR. Het planten van zeegras kan mogelijk een oplossing bieden. Zeegras kan koolstof via fotosynthese namelijk omzetten in zuurstof. Een Amerikaanse kwekerij past deze methode al met succes toe. Momenteel wordt onderzocht of de aanpak ook werkt bij het redden van koraalriffen en andere ecosystemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).