Zeldzame vlinder plant zich weer voort in Schotland


Goed nieuws voor vlinderliefhebbers. De uiterst zeldzame Iepenpage plant zich weer voort in Schotland. Volgens The Guardian is het voor het eerst in 130 jaar dat dit gebeurt. De eitjes, die kleiner zijn dan een zoutkorrel, zijn aangetroffen door natuurbeschermers in de bossen van Berwickshire. De belangrijkste oorzaak voor de verbetering is de aanwas van nieuwe iepen in deze bossen. De bomen hadden te lijden onder de iepenziekte, maar dankzij de inzet van natuurbeschermers gaat het beter met de boomsoort.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).