Zestien eieren ontdekt zuidelijke rivierschildpad


Goed nieuws voor de Zuidelijke Rivierschildpad: in Cambodja is namelijk een nest met 16 eieren van de bedreigde schildpaddensoort gevonden. Dat schrijft de Volkskrant. In Vietnam en China geldt de schildpad als een delicatesse en staat hij symbool voor een welvarend leven. Hierdoor is er op grote schaal op deze dieren gejaagd. De 16 eieren zullen drie maanden lang door vier bewakers worden beschermd. Na hun geboorte komen de jonge schildpadden terecht in een opvangcentrum, totdat ze groot genoeg zijn om te worden uitgezet.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).