3D geprinte huizen


Wereldwijd ontbreekt het meer dan een miljard mensen aan adequate en veilige huisvesting. Volgens de Amerikaanse startup ICON, kan de 3D-printer een belangrijke rol spelen bij de oplossing van dit probleem. Het bedrijf ontwikkelde een methode om binnen een dag een volwaardig en betaalbaar huis van cement neer te zetten. Het eerste model is inmiddels geprint en zal de komende tijd worden getest. Als alles volgens plan loopt, wordt volgend jaar een honderdtal huizen in El Salvador geprint.

Lees meer via Bright.nl en TheVerge.com.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).