Bericht van Hans Schönfeld: ‘De zieke poes van Wilders en een homoseksuele gans’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30 uur: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Al jarenlang daalt de oplage van kranten. In 2017 met 5,5 procent. De Telegraaf, verliest de meeste klanten. Het aantal lezers van de Telegraaf nam in 2017 met bijna 8 procent af. Als verklaring worden de opkomst van het internet en digitale sites genoemd. Maar bij de Telegraaf vraag ik me af of er niet meer oorzaken aan ten grondslag liggen.

Zo kon ik op woensdag 7 februari in deze krant lezen dat de poes van Geert Wilders ziek is. Volgens de Telegraaf lijdt het beestje aan hartfalen. Onverwacht. Spannende cruciale dagen nu. Duim voor haar! staat er te lezen.

De dag erna verbaasde de Telegraaf met een bericht over het overlijden van een 40 jaar oude, blinde, homoseksuele gans Thomas uit Nieuw Zeeland. Thomas de gans had jarenlang een relatie met de zwarte zwaan Henry. Samen kregen ze een relatie met Henrietta. Een driehoeksrelatie dus.  In 2013 werd Thomas blind en hij overleed begin februari uiteindelijk. Het bericht eindigt met de mededeling dat Thomas naast Henry begraven zal worden.

Niet echt schadelijk nieuws, misschien wel iets om te glimlachen, maar om voor dit soort onzin nu ruim meer dan 200 euro per jaar neer te tellen lijkt me nu echt iets teveel gevraagd. Misschien dat het brengen van echt nieuws en het opnieuw aansluiten bij de raad voor de journalistiek de terugloop in het aantal Telegraaf lezers wel weet te stoppen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).