AI-centrum voor UvA


Kunstmatige intelligentie krijgt een steeds grotere rol in ons leven. Om op dit gebied voldoende expertise te blijven ontwikkelen, wil de Universiteit van Amsterdam een hotspot voor kunstmatige intelligentie opzetten. Volgens Het Parool moeten in het nieuwe pand studenten en onderzoekers gehuisvest worden, maar ook innovaties worden ontwikkeld voor het bedrijfsleven en de maatschappij. Omdat kunstmatige intelligentie implicaties heeft op juridisch, ethisch en cultureel vlak, zullen er meerdere disciplines en studies aan de slag gaan in het nieuwe centrum.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).