Britse burgers helpen bij identificeren plastic afval


Algoritmes aanleren om automatisch plastic en afval te herkennen. Het Britse project The Plastic Tide roept hiervoor de hulp van burgers in. Met een drone werden 250 duizend foto’s gemaakt van de Britse kustlijn. Het publiek wordt nu gevraagd om de soorten afval op de foto’s te taggen. Op basis daarvan wordt een tool gebouwd die de herkomst van het afval kan herkennen. Bovendien moet de software straks het soort materiaal en de hoeveelheid afval kunnen bepalen. Volgens de initiatiefnemers een belangrijke stap om het afvalprobleem op de Britse kusten succesvol aan te pakken.

Lees meer via TheGuardian.com en Zooniverse.org.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).