Canadese artsen protesteren tégen salarisverhoging


Salarisverhoging, voor de meeste mensen is dat iets positiefs. Maar meer dan 500 artsen in Quebec protesteren tegen hun loonsverhoging. Afgelopen jaren is er drastisch bezuinigd op de Canadese zorg. Volgens de artsen wordt het daarom steeds lastiger voor verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers om hun werk te doen. Bovendien hebben veel patiënten door de bezuinigingen geen toegang tot de zorg die ze nodig hebben. In een openbare brief vragen artsen en medicijnenstudenten dat de loonsverhoging wordt teruggedraaid. Het daarvoor bedoelde geld moet volgens hen worden gebruikt om de zorg te verbeteren.

Lees meer via het Algemeen Dagblad.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).