Eerste vliegende auto voor commercieel gebruik


Met je eigen auto naar je neef op Vlieland vliegen. Dat zou binnenkort wel eens werkelijk kunnen worden. Een Nederlands bedrijf heeft deze week namelijk de eerste commercieel verkrijgbare vliegende auto gepresenteerd. Het frame van de auto bestaat uit buizen. Hierdoor is hij licht genoeg om te vliegen, maar ook sterk genoeg om aan de veiligheidseisen voor wegverkeer te voldoen. Binnen 5 minuten kan het voertuig omgebouwd worden tot een gyrokopter. Om hiermee te vliegen is het wel eerst nodig een startveldje te vinden en je vliegbrevet te halen.

Lees meer via NRC.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).