Geloof je selfie niet


Geloof niet meteen wat je ziet op een foto van jezelf. Onderzoek wijst namelijk uit dat selfies een vertekend beeld geven. Met een speciaal ontwikkeld wiskundig model is aangetoond dat je gezicht er op deze foto’s heel anders uit kan zien. Zo lijkt je neus op een selfie van dichtbij wel 30 procent breder dan op een foto die van anderhalve meter afstand is gemaakt, zo meldt Scientias. Volgens plastisch chirurg Boris Paskhover laten patiënten hem regelmatig een selfie zien om uit te leggen waarom zij een neuscorrectie willen. Hij hoopt dat zij inzien dat een selfie eigenlijk een soort lachspiegel is en dus ongeschikt om hun uiterlijk mee te beoordelen.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).