‘Humeurig zijn is gezond’


We hebben allemaal wel eens een baaldag of een pesthumeur. En daar is helemaal niets mis mee, zo schrijft de BBC. Af en toe boos worden heeft zelfs voordelen. Zo wordt er meer bloed door de aderen gepompt en maakt het lichaam meer adrenaline aan. Daardoor durven we meer risico’s te nemen. Mensen die zich af en toe kwaad maken, blijken ook creatiever. En wie gevoelens van boosheid juist consequent onderdrukt, zou bovendien veel meer risico lopen op een hartaanval.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).