Litouwse kunstenaar vraagt op bijzondere manier aandacht voor ontbossing


Als je boven Sumatra vliegt, kun je beneden je een enorme palmboomplantage zien, gevormd in de letters SOS. Het is het project van een Litouwse kunstenaar, die op een bijzondere manier aandacht wil vragen voor ontbossing in Indonesië. In het land wordt veel regenwoud gekapt om ruimte te maken voor palmolieplantages. Jaarlijks verdwijnt er op die manier een gebied dat 2 keer zo groot is als Luxemburg. Veel dieren verliezen door de ontbossing hun leefgebied. Met het project hoopt de kunstenaar meer mensen bewust te maken van de gevolgen van ontbossing.

Bekijk een video via Deutsche Welle


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).