‘Noaberschap’ in Knarrenhofjes


De buurman helpt je bij de belastingaangifte en jij geeft hem zo nu en dan een lift naar het station. In een zogenoemd Knarrenhof leggen de bewoners vast met welke zaken zij hun buren kunnen helpen. Dat maakt de drempel om het elkaar te vragen een stuk lager. Een Knarrenhof is een nieuwe woonvorm, die een beetje doet denken aan de hofjes van vroeger. Iedereen heeft zijn eigen huis, maar er is ook een gezamenlijke tuin en een gemeenschappelijk gebouw. Omdat de bewoners zelf het onderhoud, de zorg en energie organiseren blijven de lasten laag. Het eerste Knarrenhof wordt begin april geopend in Zwolle.

Lees meer via Hetkanwel.net.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).