Om de hoek kijken


Om een hoek kijken zonder spiegel en periscoop – het is mogelijk met een laser, een lichtdetector en snelle software. De hiervoor gebruikte techniek is niet nieuw, maar onderzoekers van Stanford University hebben hem sneller en efficiënter gemaakt, aldus NRC. Door met een laser via een muur lichtpulsen op een verborgen object te laten vallen, kan dit in kaart worden gebracht. De wetenschappers zien een belangrijke toepassing voor zelfrijdende auto’s. Die kunnen zo tijdig zien of er achter een stilstaande auto plotseling een kind oversteekt.

Lees meer via News.Stanford.edu.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).