Patiënten diabetes 2 van medicijnen af door andere leefstijl


Diabetespatiënten hebben baat bij een behandeling waarbij de leefstijl wordt aangepast. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In Nederland lijden ruim een miljoen mensen aan diabetes type 2. De ziekte wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld ongezond eten of stress. Afgelopen jaren onderging een kleine groep in Uden een behandeling waarbij de focus lag op beweging en geschikte voeding. Zij kregen daarbij intensieve begeleiding van een huisarts, diëtist en coach. De resultaten waren zeer positief. Door de behandeling kon 4 op 10 deelnemers medicijnen links laten liggen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).