Rwanda profiteert van verbod op wegwerpplastic


Steeds meer Afrikaanse landen overwegen te stoppen met het gebruik van plastic wegwerpverpakkingen. Rwanda voerde tien jaar geleden al een dergelijk verbod in om milieuvervuiling tegen te gaan. En met resultaat, zo blijkt uit een reportage van Deutsche Welle. Niet alleen heeft Rwanda zich ontwikkeld tot een van de schoonste landen van Afrika, de maatregel heeft ook een gunstige gevolgen gehad op de toerismesector. Landen als Kenia en Congo willen nu het voorbeeld van Rwanda volgen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).