Schoenzolen van kauwgom


Kauwgom onder je schoen. Voor veel mensen is het een grote ergernis, maar de Britse designer Anna Bullus geeft er een nieuwe betekenis aan. Zij heeft namelijk een manier gevonden om er schoenzolen van te maken, meldt de BBC. In het Verenigd Koninkrijk worden jaarlijks honderden miljoenen euro’s uitgegeven om kauwgom van straat te halen. Bullus ging daarom op zoek naar een nieuwe toepassing. Ze bedacht een methode waarmee synthetisch rubber uit kauwgom kan worden gehaald. Vervolgens maakt ze daar producten van. Naast schoenzolen heeft Bullus ook fel gekleurde afvalbakken ontworpen. De Britten kunnen hun uitgekauwde kauwgom straks dus weggooien in een vuilnisbak gemaakt van kauwgom.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).