School doorbreekt zitgedrag van kinderen


Leerlingen van de Lorentzschool in Leiden hoeven niet de hele les stil te blijven zitten. De basisschool is namelijk een experiment gestart met tafels die in de hoogte verstelbaar zijn. Volgens een Leids kenniscentrum spelen kinderen steeds minder buiten en zitten ze te vaak. Weinig beweging vergroot het risico op ziektes als diabetes en obesitas. Doordat de scholieren ook aan de tafels kunnen staan wordt het zitgedrag doorbroken. Over zo’n 2 jaar moet duidelijk zijn of de gezondheid van de kinderen is verbeterd.

Bekijk een video via het Algemeen Dagblad


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).