Je tuin gaat klimaatverandering tegen


Je eigen tuin is een geheime superkracht tegen klimaatverandering. Dat schrijft The New York Times. De bodem kan namelijk veel koolstofdioxide uit de lucht opnemen, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Het was al bekend dat parken de temperatuur in de stad verlagen en water opnemen na overvloedige regenval. Nu blijkt dat gewone tuinen deze functies ook kunnen vervullen. De grond van tuinen zou zelfs meer koolstofdioxide opnemen dan de grond van een bos.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).