Van meisje naar vrouw zonder besnijdenis


Nice Leng’ete heeft met succes het aantal besnijdenissen van Masai-meisjes teruggedrongen. Meisjes worden na dit ritueel vaak van school gehaald en uitgehuwelijkt. Twintig jaar geleden wist Nice op het nippertje te voorkomen dat zij zelf besneden werd. Door gesprekken te voeren met stamoudsten wist zij veel mensen in de gemeenschap ervan te overtuigen om af te zien van de traditionele besnijdenis. Masai-meisjes kunnen nu vaker hun school afmaken. Nice is één van de genomineerden voor een door de BBC georganiseerde verkiezing van inspirerende personen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).