19-jarige Afghaanse verdient goed als imker


Frozan is pas 19 jaar, maar verdient nu al twee keer zo veel als de gemiddelde Afghaan. Dat is te danken aan haar activiteiten als imker, zo schrijft Al Jazeera. Het succes van haar honinghandel maakt ook andere mensen in haar dorp enthousiast over het houden van bijen. Zo vormt het een alternatief voor het verbouwen van papaver en de handel in opium, waarmee veel Afghanen nog steeds in hun levensonderhoud voorzien. Inmiddels neemt ook op andere plekken in Afghanistan het aantal honingproducenten toe.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).