Bericht van Arthur van de Graaf: ‘Wat wil je later worden?’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Arthur van de Graaf van crowdfundingplatform Sublime Doing.

We kennen de vraag allemaal wel, het is ons als kind vaak gesteld. Wat wil je later worden? De vraag komt later in ons werkzame leven een aantal keer en soms keihard terug. Wat wil je worden, of eigenlijk, wat wil je zijn? Ineens gaat het niet meer om later maar om nu. Toen ik de vraag ‘wat wil je later worden?’ een paar jaar geleden aan mijn dochter stelde. Keek ze mij via de achteruitkijk spiegel vragend aan. Haar blik sprak boekdelen, ‘ik ben toch al iemand’. Waar ze aan toevoegde: ‘Gewoon mijzelf Mae-Lin’. Ze zat nog net niet op school en nam nog niet deel aan het éénrichtingsverkeer.

Na 20 jaar werknemerschap heb ik mijzelf in diezelfde achteruitkijkspiegel aangekeken. Ik wist dat ik de verkeerde kant op reed. Ik heb dat nog drie dagen gedaan, waarna ik mijn medewerkerspas heb ingeleverd. En waarna ik eerst aan een vrijwilligers- en later een ondernemersbestaan ben begonnen.

Als jij je auto even stopt, en naar jezelf kijkt in de achteruitkijkspiegel, ga jij dan zodra je weer gaat rijden de goede kant op? Ben je dan op de juiste weg? Ben jij aan het worden wie je bent? Ik hoop dat je naarmate je ouder wordt, net als ik steeds meer op jezelf gaat lijken. Anders is het tijd voor een volgende afslag.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).